دیزل ژنراتور- موتور برق

دیزل ژنراتور- موتور برق

دیزل ژنراتور چیست؟

دیزل ژنراتور ها در ایران معمولا و بین عموم مردم به عنوان برق اظطراری شناخته میشود چراکه در هنگامی که برق شهری ندارید و یا در دسترس نیست برای شما عمل تولید برق را انجام میدهد . اما اگر از دیدگاه فنی بخواهیم به آن نگاه کنیم دیزل ژنراتور وسیله ای است که از دو قسمت اصلی یعنی موتور دیزلی و آلترناتور (ژنراتور) تشکیل شده است و بوسیله آن میتوان با سوخت دیزل یا همان گازوئیل در مقیاس های متفاوت برق تولید کرد. در ادامه اجزای اصلی ژنراتور را مورد بررسی قرار می دهیم.

موتور دیزل

موتور دیزل موتوری است که بصورت احتراق داخلی کار میکند ، یعنی با فشرده سازی هوا در سیلندر ها احتراق انجام میشود و موتور شروع به کار میکند . همانطور که از نامش پیداست سوخت اصلی موتور دیزلی ، گازوئیل که یک سوخت فسیلی است میباشد و نوع احتراق و کارکرد موتور های دیزلی و با بنزینی و گازی تفاوت دارند. تمامی موتور ها دارای یک شفت هستند که هنگامی که موتور کار میکند آن شفت شروع به چرخیدن میکند و اگر آن را به یک آلترناتور وصل کنیم یک دیزل ژنراتور ساخته ایم.

زل ژنراتور (ژنراتور گازوییلی)

به ترکیبی از یک موتور دیزل و ژنراتور و انواع متعلقات فرعی که به یکدیگر متصل شده باشند، دیزل ژنراتور می گویند. این متعلقات فرعی عبارتند از:

  • شاسی
  • اطاقک پوشاننده
  • عایق های صدا
  • سیستم های کنترل
  • قطع کننده های اضطراری مدار
  • سیستم مولد گرما
  • سیستم استارت اتومات و دینام

موتور ژنراتورمی توانند از ۱ تا ۲۰ کیلوولت آمپر (کاوا) برای منازل، فروشگاه ها، ادارات کوچک و تا 2000 کیلوولت آمپر (2 مگا کاوا) قابل استفاده برای مجتمع های اداری بزرگ و کارخانه ها برق تولید کنند. یک ژنراتور ۲۰۰۰ کیلو ولت آمپر را می توان درون یک اطاقک ایزوله قابل حمل قرار داد. ژنراتور های ۵ مگاوات برای ایستگاه های کوچک تولید برق استفاده می شوند و برای این منظور می توان از چندین دستگاه ژنراتور استفاده کرد. ژنراتور های بزرگتر به صورت مجزا به محل نصب حمل شده و در آنجا مونتاژ و تجهیزات فرعی به آنها اضافه می گردد.

انواع دیزل ژنراتور و اجزای آن

دیزل ژنراتور دستگاهی است که انرژی مکانیکی ورودی از یک منبع خارجی را به انرژی الکتریکی قابل استفاده تبدیل می نماید. این دستگاه جهت تامین جریان الکتریکی است، که در هنگام قطع برق و جلوگیری از انقطاع از فعالیت های روزانه یا اخلال در فعالیت های کسب و کار مورد استفاده قرار می گیرد.

ژنراتور گازوئیلی در پیکربندی های مختلف الکتریکی و فیزیکی برای استفاده در زمینه های مختلف قابل استفاده می باشد. در این مطلب ما نحوه کارکرد یک دیزل ژنراتور، اجزای اصلی و نحوه عملکرد آن به عنوان یک منبع ثانویه انرژی الکتریکی در زمینه های مسکونی و صنعتی بررسی را می کنیم.

اجزای دیزل ژنراتور
  1. موتور ژنراتور
  2. دینام (ژنراتور)
  3. سیستم های سوخت (تانک)
  4. رگولاتور ولتاژ
  5. سیستم های خنک کننده و اگزوز
  6. سیستم های روانکاری
  7. شارژر باتری
  8. کنترل پنل
  9. مجمع اصلی / قاب (شاسی)

1. موتور ژنراتور

موتور ژنراتور منبع انرژی مکانیکی ورودی می باشد. اندازه قدرت موتور دیزلی به طور مستقیم متناسب با حداکثر توان خروجی ژنراتور می تواند کوپله شود. عوامل متعددی وجود دارد که می بایست در ذهن داشته باشیم تا یک موتور دیزلی خوب را برای ژنراتور دیزلی خود انتخاب نماییم. از جمله آن می توان به تولید کننده موتور دیزل ژنراتور، نوع و نحوه کار موتور آن و نهایتا نحوه نگهداری از موتور دیزلی بر روی دیزل ژنراتور اشاره نمود. ما در این مطلب به 2 نکته اساسی در انتخاب موتور دیزلی اشاره می نماییم.

  • نوع سوخت مورد استفاده
  • نوع سوپاپ های موتور

موتور دیزل ژنراتور با سر سوپاپ واقع در سر سیلندر نسبت به سایر انواع موتور ها امتیازاتی دارد:

  • طراحی جمع و جور
  • عملیات مکانیزم ساده
  • دوام و کیفیت بالاتر
  • کاربر پسند در عملیات
  • سر و صدای کم در طول عملیات
  • سطح انتشار پایین

البته، موتور دیزل ژنراتور OHV گران تر از موتور های دیگر است. در حالت کلی از 2 حالت سوپاپ در موتور این محصولات استفاده می شود:

  • موتور با سرسوپاپ واقع در سر سیلندر (Overhead Valve – OHV)
  • موتور با سرسوپاپ واقع در بدنه موتور دیزل (Overhead Valve none -non-OHV)

2. دینام (ژنراتور)

ژنراتور یا همان دینام (همچنین به عنوان “genhead” شناخته می شود.) بخشی از ژنراتور گازوئیلی است که از ورودی مکانیکی عرضه شده توسط موتور دیزل ژنراتور، خروجی برق حاصل می نماید. ژنراتور شامل مجموعه ای از قطعات ثابت و متحرک است که در محفظه روکشی قرار گرفته است. این قطعات با یکدیگر به صورت اتوماتیک در ارتباط می باشند که منجر به حرکت نسبی بین میدان های مغناطیسی و الکتریکی و در نتیجه تولید برق می گردد.

اجزای دینام

  • استاتور: این جزء ثابت ژنراتور در دیزل ژنراتور است. شامل مجموعه ای از هادی الکتریکی در سیم پیچ روی یک هسته ای آهنی
  • روتر: این جزء در حال حرکت است که یک میدان مغناطیسی دوار تولید می کند و شامل یکی از سه نوع زیر است:
    • با القاء: این روش به عنوان alternators بدون جاروبک شناخته شده هستند و معمولا در ژنراتور های بزرگ استفاده می شود.
    • توسط آهنربا های دائمی: این جزء مشترک در واحد های ژنراتور کوچک است.
    • با استفاده از محرک: محرک کوچک از یک منبع جریان مستقیم (DC)

روتور یک میدان مغناطیسی در حال حرکت بر روی استاتور تولید می کند، که موجب اختلاف ولتاژ بین سیم پیچ های استاتور می شود. این عمل منجر به تولید جریان متناوب (AC) در خروجی دیزل ژنراتور می گردد.

نکات مهم در انتخاب یک ژنراتور برای دیزل ژنراتور

  1. محفظه فلزی در مقابل محفظه پلاستیکی: طرح تمام فلزی تضمین کننده دوام ژنراتور است. بدنه پلاستیکی ژنراتور در معرض قطعات متحرک دینام می باشد که با گذشت زمان و باعث افزایش ساییدگی و پارگی می شود. این موضوع بسیار خطرناک است.
  2. طراحی بدون جاروبک: دینام که جاروبک استفاده می کند، نیاز به نگهداری کمتر و همچنین تولید برق بهتری نیز دارد.

3. سیستم سوخت دیزل ژنراتور

مخزن سوخت معمولا دارای ظرفیت کافی برای روشن نگه داشتن این محصول به مدت میانگین 6 تا 8 است. در مورد دیزل ژنراتور کوچک، مخزن سوخت، بخشی از پایه شاسی است یا در بالای قاب نصب شده است. برای استفاده از این کالا در زمینه تجاری، ممکن است نیاز به احداث و نصب یک مخزن سوخت خارجی در کنار این محصول باشد.

ویژگی های مشترک سیستم سوخت دیزل ژنراتور

اتصال به لوله از مخزن سوخت به موتور دیزل ژنراتور: خط عرضه هدایت سوخت از مخزن به موتور و خط بازگشت هدایت سوخت از موتور به مخزن.

لوله تهویه برای مخزن سوخت: مخزن سوخت دارای لوله تهویه است که در هنگام پر کردن مجدد و زه کشی از تانکر برای جلوگیری از فشار یا خلاء استفاده می شود.

اتصال سر ریز از مخزن سوخت به لوله تخلیه

پمپ سوخت: جهت نقل و انتقال سوخت از مخزن اصلی به مخزن فعلی به کار برده می شود .پمپ سوخت به طور معمول الکتریکی اداره می شود.

جداساز سوخت / صافی بنزین: این فیلتر سوخت مایع برای حفاظت از اجزای دیگر دیزل ژنراتور از خوردگی و آلودگی است.

تزریق کننده سوخت: این بخش تنظیم کننده سوخت مایع و مقدار اسپری مورد نیاز به محفظه احتراق موتور می باشد.

هشدار: هنگام پر کردن مخزن سوخت، از تماس بین نازل و مخزن سوخت اطمینان حاصل نمایید تا مانع از ایجاد جرقه شود.

4. رگولاتور ولتاژ

همانطور که از نام این قسمت مشخص است، وظیفه آن تنظیم ولتاژ خروجی دیزل ژنراتور است. مکانیسم زیر برای هر یک از مولفه ها نقش موثری در روند تنظیم ولتاژ دارد.

  1. رگولاتور ولتاژ: تنظیم کننده ولتاژ جهت بخش کوچکی از خروجی ژنراتور است که ولتاژ AC را دریافت کرده و آن را به جریان DC تبدیل می نماید.
  2. سیم پیچ تحریک (Exciter Windings): تبدیل جریان DC به AC کنونی – سیم پیچ تحریک در حال حاضر عملکرد شبیه به سیم پیچ های استاتور اولیه و کوچک، در تولید جریان AC دارد. سیم پیچ تحریک به واحد های شناخته شده به یکسو کننده دوار متصل شده است.
  3. دوار یکسو کننده ها: تبدیل کنونی به جریان AC به DC – جریان AC تولید شده توسط سیم پیچ های تحریک و تبدیل آن به جریان DC را اصلاح می نماید. این جریان DC تغذیه روتور / آرماتور را انجام می دهد که منجر به ایجاد یک میدان الکترومغناطیسی دوار بر روتور / آرماتور می گردد.
  4. روتور / آرماتور: تبدیل جریان DC به ولتاژ AC. روتور / آرماتور در حال حاضر باعث افزایش ولتاژ AC در سراسر سیم پیچ های استاتور ژنراتور می شود و به عنوان یک افزایش دهنده ولتاژ خروجی AC عمل می کند.

5. سیستم های خنک کننده و اگزوز

سیستم خنک کننده

استفاده مداوم از ژنراتور گازوئیلی باعث داغ شدن اجزای مختلف آن می شود. ضروری است که خنک کننده و سیستم تهویه، گرمای حاصل دیزل ژنراتور را به خارج هدایت نماید.

از آب گاهی اوقات به عنوان مایع خنک کننده برای دیزل ژنراتور استفاده می شود. اما این عمدتا محدود به شرایط خاص است؛ مثلا در دیزل ژنراتور های کوچک در کاربرد های کم ظرفیت و یا واحد بسیار بزرگ بیش از 2250 کیلو وات و بالاتر. گاهی اوقات از هیدروژن به عنوان خنک کننده سیم پیچ های استاتور برای سایز های بزرگتر استفاده می شود. هیدروژن در جذب گرما بهتر از سایر ماده های سرد کننده عمل می نماید.

بررسی سطح مایع خنک کننده به صورت روزانه ضروری است. سیستم خنک کننده و پمپ آب باید بعد از هر 600 ساعت و فیلتر هوایی پس از هر 2400 ساعت کارِ دیزل ژنراتور تمیز گردد. ژنراتور دیزلی باید در یک فضای باز و دارای تهویه نگهداری شود. فضای استاندارد حداقل 3 فوت از هر سمت ژنراتور گازوئیلی است، با در نظر گرفتن جریان آزاد هوا.

سیستم اگزوز

دود اگزوز ساطع شده از یک دیزل ژنراتور حاوی مواد بسیار سمی است و باید به درستی مدیریت شود. از این رو، نصب یک سیستم اگزوز کافی برای گاز های خروجی از اگزوز ضروری است.

لوله های اگزوز معمولا از چدن، آهن نرم یا فولاد ساخته شده است. لوله های اگزوز معمولا به موتور دیزل با یک اتصال دهنده انعطاف پذیر وصل گشته و انتهای اگزوز دیزل ژنراتور به خارج از منزل امتداد می یابد. شما باید اطمینان کسب کنید که سیستم اگزوز دیزل ژنراتور به تجهیزات دیگر متصل نیست.

6. سیستم های روانکاری دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور شامل بسیار زیادی از قطعات متحرک است. برای افزایش طول عمر قطعات و اطمینان از عملکرد صحیح دیزل زنراتور از سیستم روانکاو مراقبت نمود. سطح روغن در مخزن روانکاو باید هر 8 ساعت کار دیزل ژنراتور چک شود. شما همچنین باید مراقب هرگونه نشتی از روان کننده ها باشید. تعویض روغن هر 500 ساعت عملیات ژنراتور گازوئیلی باید انجام شود.

7. شارژر باتری

شارژ باتری توسط دیزل ژنراتور می بایست با دقت بسیار بالا و متناسب با ولتاژ آن صورت پذیرد. اگر عقربه ولتاژ بسیار پایین است، باتری ها تحت شارژ می باشند. اگر عقربه ولتاژ شناور بسیار زیاد باشد، عمر باتری را کوتاه می کند. شارژر های باتری معمولا جهت جلوگیری از خوردگی از فولاد ضد زنگ ساخته شده اند. ولتاژ DC خروجی شارژر باتری برای هر سلول 2.33 ولت است که ولتاژ سنج دقیق برای باتری های اسید سرب است. شارژر باتری جدای DC با ولتاژ خروجی دیزل ژنراتور در ارتباط است.

8. کنترل پنل دیزل ژتراتور

این بخض رابط کاربری دیزل ژنراتور است و شامل ابزار های مدیریت و کنترل از جمله پریز برق و کنترل ولتاژ است. تولید کنندگان مختلف پانل کنترل های متنوعی برای کنترل آسان آن تولید می کنند که برخی از این موارد در زیر ذکر شده است:

  • تنظیمات روشن و خاموش دیزل ژنراتور: پانل های کنترل خودکار شروع، به طور خودکار ژنراتور دیزلی را در هنگام قطع برق فعال می سازد.
  • موتور سنج: ابزار های اندازه گیری پارامتر های موتور دیزلی را نشان می دهد؛ پارامتر های مهمی از قبیل فشار روغن، درجه حرارت مایع خنک کننده، ولتاژ باتری، سرعت چرخش موتور دیزل و مدت زمان روشن بودن. اندازه گیری ثابت و نظارت بر این پارامتر ها به شما این امکان را می دهد هنگام عبور از سطح استاندار ژنراتور گازوئیلی خاموش شود.
  • ژنراتور سنج: دارای کنترل پنل ژنراتور برای اندازه گیری جریان خروجی و ولتاژ و فرکانس ژنراتور گازوئیلی
  • کنترل های دیگر: فاز سوئیچ انتخابگر، سوئیچ فرکانس و کنترل موتور سوئیچ (حالت خودکار)

9. شاسی دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور قابل حمل یا ثابت می باشد. در حالت کلی تمامی تجهیزات بالا بر روی سکو یا همان شاسی قرار می گیرد.

عمر مفید ژنراتور های دیزلی

با توجه به اینکه ژنراتور ها با سرعت حداکثر 1800 دور کار کرده و با آب خنک می شوند، سطح استاندارد بالاتری نسبت به ژنراتور هایی دارند که با 3600 دور کار می کنند و با هوا خنک می شوند. در واقع اگر روزانه 4 ساعت به منظور ورزش دادن از این دستگاه استفاده کنید حدود 14 سال طول می کشد تا نیاز به سرویس اولیه و اساسی آن که حدودا 20000 ساعت است پیدا شود. ساعت سرویس های دوره ای روغن و فیلتر های یک دیزل ژنراتور بین 150 تا 300 ساعت است که البته می بایست فشاری که به آن وارد می شود را مدیریت نمود. ساعت کار سرویس کلی و اساسی یک ژنراتور گازوئیلی چنانچه در بهترین حالت استاندارد از آن استفاده شود حدود 50000 ساعت بیان شده است، ولی باید دانست که همه این ها تقریبی بوده و ساعت مشخصی برای آن معین نشده است.

شرایط نگهداری از ژنراتور

برای حفظ کردن یک ژنراتور باید حتما به صورت پیوسته به آن رسیدگی کرد.

این رسیدگی ها شامل:

  • سرویس به موقع روغن و فیلتر ها
  • کنترل صدا
  • کنترل لرزش
  • کنترل تغییرات مصرف سوخت
  • تمرین دادن ژنراتور

مزایای تمرین دادن ژنراتور

تمرین دادن و روشن کردن ژنراتور به صورت دوره ای شامل فواید زیر است:

  1. روغنکاری شدن قطعات موتوری
  2. به حداقل رسیدن اکسیداسیون
  3. مصرف سوخت قبل از تخریب

حداکثر از چه توانی در دیزل ژنراتور می توان استفاده کرد؟

ژنراتور های گازوئیلی توان بازدهی از 50 تا 90 درصد توان کلی خود را دارند، ولی در حالت کلی هیچ دستگاهی کشش بار بیش از حد را ندارد زیرا باعث فرسودگی آن می شود. اگرچه بردن ژنراتور زیر بار خیلی سبک هم ایراداتی دارد.

کاربرد دیزل ژنراتور و موتور دیزلی
  • کاربرد موتور دیزل در زمینه حمل و نقل جاده ای

اکثریت قریب به اتفاق وسایل نقلیه سنگین جاده ای مدرن مانند کامیون ها و اتوبوس ها، کشتی، قطار، بسیاری از تجهیزات کشاورزی و وسایل نقلیه معدن و راهسازی وابسته به موتور دیزل هستند. با این حال، در برخی از کشور ها، از آنها در وسایل نقلیه سبک برای عموم مردم و نه به عنوان وسایل نقلیه سنگین استفاده می شود.

ارتقای خصوصیات کارایی موتور دیزل کمی کند است. به طور کلی، آنها گران تر از خودرو های بنزینی هستند. در برخی از کشور ها که نرخ مالیات بر سوخت دیزل نسبت به بنزین ارزان تر است، وسایل نقلیه دیزلی بسیار محبوب تر هستند.

در زمینه کشاورزی، تراکتور، پمپ های آبیاری و خرمن کوبی ماشین آلات و تجهیزات دیگر عمدتا از موتور دیزلی استفاده می شود. صنعت ساخت و ساز و راهسازی یکی دیگر از بخش هایی است که به شدت وابسته به قدرت موتور دیزل است. همه موتور های لیفتراک، لودر ها، غلطک و بیل مکانیکی بر روی موتور دیزل می باشد.

  • کاربرد موتور دیزل در آسمان

از اواخر 1930 چندین هواپیما از موتور دیزلی جهت تامین نیروی محرکه پروانه های خود استفاده نموده اند. هزینه سوخت دیزل نسبت به بنزین منجر به تولید هواپیمای کوچک در صنعت حمل و نقل هوایی گشته، از این رو تولیدکنندگان این صنعت به تازگی وارد صحنه فروش و ارتقا موتور دیزلی شده اند.

  • کاربرد موتور دیزل بر روی آب

موتور دیزل بر روی آبی دارای قدرت و سرعت بالایی است. بزرگترین موتور های دیزل در کشتی های اقیانوس پیما استفاده می شود. این موتور های دیزل عظیم با خروجی قدرت 90000 کیلو وات، به نوبه خود در حدود 60 تا 100 دور در دقیقه و 15 متر ارتفاع دارند.

مزایای استفاده از دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور تنها یک نمونه از چندین ژنراتور عرضه شده به بازار است. این محصول به دلیل مزایایی که برای صنایع مختلف دارد بسیار مورد توجه قرار گرفته است. از همین رو زمانی که در حال جستجو برای خرید ژنراتور برق هستید، تعداد زیادی گزینه با عنوان دیزل ژنراتور به شما پیشنهاد می شود . اما در ادامه می پردازیم به مزایای استفاده از دیزل ژنراتور.
ایمنی دیزل ژنراتور
علاوه بر دیزل ژنراتور، ما دیزل هایی بنزینی را در بازار خرید و فروش داریم که با سوخت بنزین کار کرده و به طور دائم نیاز به سوخت گیری دارند. خب همانطور که می دانید، بنزین قابلیت احتراق و اشتعال دارد و می تواند در صورت عدم رعایت نکات ایمنی خطر ساز شود. اما دیزل ژنراتور از نظر ایمنی در رتبه بهتری قرار می گیرد و نیاز به سوخت گیری کمتری دارد.
دوام و ماندگاری دیزل ژنراتور
از آن جایی که بسیاری از انواع دیزل ژنراتور به طور پیوسته و دائمی فعال هستند و کار می کنند، بایستی به شکلی طراحی و ساخته شوند که در طول زمان و بر اثر کار مداوم دچار مشکل یا خرابی نشده و به عبارتی طول عمر قابل قبولی داشته باشند. طراحی کارآمد، نوع سوخت و موتور به کار رفته در دیزل ژنراتور باعث شده تا این دستگاه ها نسبت به نوع بنزینی دوام بیشتری از خود نشان دهند.

تولید صدای کم دیزل ژنراتور
دیزل ژنراتورهایی که به تازگی به بازار عرضه می شوند طراحی و ساختاری مدرن و پیشرفته دارند. این محصولات جدید نسبت به نمونه های قبلی خود یا حتی در مقایسه با ژنراتورهای بنزینی، صدای کمتری در حین کار تولید می کنند. دلیل اصلی این آلودگی صوتی کم، راندمان بالایی است که در دیزل ژنراتور مشاهده می شود. همین راندمان کاری بالا باعث می شود تا دستگاه نیاز به قدرت و انرژی کمتری برای کار داشته باشد. در نتیجه تولید صدای کمتری را از آن شاهد هستیم.
قیمت مناسب و مقرون به صرفه بودن دیزل ژنراتور
دسترسی به دیزل ژنراتور در بازار بسیار آسان و راحت است. شما می توانید هر یک از انواع دیزل ژنراتور را که متناسب با انتظاراتتان تولید شده با قیمت های بسیار مناسب تهیه کنید. حتی در زمان ارتقای دستگاه و خرید نمونه های جدید نیز محصولاتی مقرون به صرفه به شما ارائه می شود.

دیگر مزایای دیزل ژنراتور

• تعمیر و نگهداری از آن ها بسیار راحت است.
• مقاومت بسیار خوبی در شرایط آب و هوایی سخت دارند. از جمله در شرایط آب و هوایی سرد، عملکرد خوبی از خود به نمایش می گذارند.
• دیزل ژنراتور برای کار کردن بهینه نیاز به سوخت زیادی ندارد و این می تواند در هزینه های شما صرفه جویی های چشمگیری را به دنبال داشته باشد.
• مواردی همچون استهلاک، فرسودگی و خرابی در آن ها به ندرت اتفاق می افتد.

دیگر مزایای دیزل ژنراتور

• تعمیر و نگهداری از آن ها بسیار راحت است.
• مقاومت بسیار خوبی در شرایط آب و هوایی سخت دارند. از جمله در شرایط آب و هوایی سرد، عملکرد خوبی از خود به نمایش می گذارند.
• دیزل ژنراتور برای کار کردن بهینه نیاز به سوخت زیادی ندارد و این می تواند در هزینه های شما صرفه جویی های چشمگیری را به دنبال داشته باشد.
• مواردی همچون استهلاک، فرسودگی و خرابی در آن ها به ندرت اتفاق می افتد.

خرید و قیمت دیزل ژنراتور

دیزل ژنراتور به دلیل مزایای بیشماری که برای مصرف کنندگان آن دارد، به یکی از محبوب ترین انواع ژنراتور در بازار تبدیل شده است. طبیعی است که تقاضا برای تولید و عرضه این دستگاه رو به افزایش باشد. برای خرید دیزل ژنراتور می توانید به مجموعه ها و فروشگاه های آنلاین معتبر در سراسر کشور مراجعه کنید. این فروشگاه ها خدمات ویژه ای را به شما ارائه می کنند. به عنوان مثال می توانید انواع برند دیزل ژنراتور را در اندازه ها و طراحی های مختلف مشاهده کرده و آن ها را با یکدیگر مقایسه کنید. همچنین لیست قیمت روز تمامی محصولات با توجه به کارایی و ویژگی های ساخت هر محصول بروزرسانی شده و در اختیار شما قرار می گیرد.